Op zoek naar een leuk weekendje weg?

Mechelen is een speeltuin voor kleine én grote avonturiers.

Kom je olifanten spotten in Planckendael, van het uitzicht genieten boven op de Sint-Romboutstoren of schatten zoeken in het Museum Hof van Busleyden? We geven je hieronder alvast wat tips en inspiratie voor een leuk bezoek aan Mechelen.

Toch te veel voor één dag? Dat vinden wij ook! Overnacht in onze gezellige B&B en laat je hele gezin in de watten leggen. Voetjes omhoog en genieten maar.

Maanrock 25/8/2023 - 27/08/2023

Maanrock startte in 1996 als een klein evenement met optredens van lokale artiesten, ondertussen trekt het GRATIS stadsfestival jaarlijks meer dan 100.000 bezoekers.

Elk jaar kiezen we voor een zo breed mogelijk muzikaal palet op verschillende podia verspreid op meerdere locaties in Mechelen. Kortom: voor elk wat wils.

Klik hier voor meer info.

Sint-Romboutstoren

De Sint-Romboutstoren biedt je een totaalbeleving: zowel de skywalk óp de 97m hoge Toren, als de beklimming ernaartoe staan garant voor een unieke ervaring.

De bezoekersgids leidt je met interessante weetjes en opdrachten voor de jongsten doorheen de rijke geschiedenis van de Sint-Romboutstoren.

Misschien kom je onderweg wel de torenwachter of de stadsbeiaardier tegen.

Klik hier voor meer info en openingsuren.

Technopolis

In Technopolis kan je zelf een vliegtuig aan de grond zetten, een dutje doen op een spijkerbed of fietsen op een kabel op vijf meter hoogte. Het is een doe-centrum (geen museum!) waar curieuzeneuzemosterdpotten van 4 tot 104 alles over wetenschap en technologie ontdekken.

Je steekt er de handen uit de mouwen tijdens allerlei workshops, geeft je ogen de kost tijdens te gekke demo's en shows en je gaat er aan de slag met talloze interactieve opstellingen.

Klik hier voor meer info en de tarieven.

Speelgoedmuseum

Stap in een wereld van verbeelding en verwondering! Slenter nostalgisch doorheen de speelgoedgeschiedenis.

Onze rijke collectie werpt een blik op de spel- en speelgoedcultuur van vroeger en nu en toont hoe de rest van de wereld speelt!

Met je toverstaf in de aanslag ga je op ontdekking in het museum. Bezit jij voldoende toverkracht om het speelgoed op magische wijze tot leven te wekken?

Klik hier voor meer info en openingsuren.

Zoo Planckendael

In Azië bezoek je Kai-Mook en voeder je de kleurrijke lori-papegaaitjes zelf. Spot jij de klepperende ooievaars hoog in hun nest?

De savanne in Afrika herbergt giraffen en antilopen.

In Amerika wandel je samen met de pinguïns over hun promenade. Australië ruikt lekker naar koala. De wereld van ZOO Planckendael biedt je zoveel méér dan een dag boordevol plezier.

 

Klik hier voor meer info en de tarieven.

Weekendje weg met z'n twee?

Ontdek Mechelen en zijn groene omstreken. Fiets of wandel de oogverblindende natuur en fotogenieke landschappen tegemoet.

De Zenne kronkelt door het Hombeeks Plateau dat de perfecte uitvalsbasis vormt om de groenblauwe omgeving van Mechelen te ontdekken. 

Inspiratie nodig? Bekijk onderstaande links of ter plaatse vind je ook tal van routes en brochures om de omgeving te ontdekken.

Wandelen  -  Fietsen

Nog niet gevonden wat je zoekt?

Neem een kijkje op onderstaande websites of vraag het ons:

 

Visit Mechelen

Wat te doen in Mechelen (Facebook)

Vlaanderen vakantieland

Toerisme Rupelstreek

Scheldeland

Comments